Speciale WLS vitamines na je maagverkleining
Na een WLS operatie wordt je aangeraden om een speciale WLS multivitamine te nemen.
Maar waarom is dat eigenlijk?
Waarom zijn WLS Vitamines zo belangrijk?
Na een operatie eet je minder en krijgt minder voedingsstoffen binnen.
Ook is je binnenkant veranderd en je lijf gaat anders om met de voeding die je binnenkrijgt.
Je lichaam heeft een klein voorraadje vitamines opgeslagen, maar die zijn na een poosje op.
Daarom moet je ze dagelijks aanvullen na je maagverkleining.
Een goede bariatrische multivitamine is hierop optimaal ingesteld en bevat een extra hoge dosis van de vitamines die je dagelijks nodig hebt.
Meer weten?
Artikel: Hulp en advies bij het kiezen van de juiste vitamines na je maagverkleining
Artikel: Wat heb ik dagelijks nodig na een maagverkleining
Waarom WLS Original Multivitamine
Als je een maagverkleining hebt, dan heb je behoefte aan een WLS Vitamine van goede kwaliteit, die jouw lijf goed verzorgt, voor een voordelige prijs.
Wij hebben zelf ook een maagverkleining. We begrijpen daarom wat je nodig hebt na je operatie.
Daarom hebben wij als lotgenoten op basis van de nieuwste inzichten WLS Original ontwikkeld.
- 1 capsule per dag, makkelijk en voordelig. Vanaf 19 cent per dag.
- Speciaal ontwikkeld voor en door lotgenoten, ervaring sinds 2002
Heb je vragen? Dan kun je op werkdagen altijd terecht bij onze klantenservice via het gratis nummer 00800-22006600. Carla en Nancy staan je graag bij met advies! Ook kun je altijd mailen naar info@wlsproducts.nl
Waarom stinken WLS Vitamines zo vaak?
Goede WLS Multivitamines zijn erg hoog gedoseerd in de stoffen die jij nodig hebt na je maagverkleining. Sommige vitamines (zoals de B-vitamines) ruiken niet lekker.
En laten we die B-vitamines nu juist heel hard nodig hebben!
Want B-vitamines zorgen onder andere voor energie en ondersteunen een goede werking van je stofwisseling.
Ook zijn er verschillende stofjes die fabrikanten gebruiken voor in de vitamines.
De ene stof ruikt erger dan de andere. Zelfs de soort capsule die gebruikt wordt heeft een effect op de geur. Hoe hard we er ook aan werken om de capsules geurloos te maken; helemaal zonder luchtje is nog niet gelukt.
Heb jij een aanbieder gevonden die niet vies ruikt? Let dan goed op de INHOUD van de capsule. Zit er wel voldoende in?
Is er misschien minder van een ingredient in gedaan? Krijg je nu wel alles in de goede hoeveelheid binnen?
TIPS voor het innemen van je vitamines
Het kan een opgave zijn; elke dag weer al die vitamines nemen.
Het kan extra moeizaam worden, als je klachten ervaart bij het gebruik van WLS Vitamines.
Hieronder vind je tips om hiermee om te gaan!
Waarom word ik van het ene merk misselijk en van het andere niet?
Ieder lichaam is anders en reageert anders. Ieder merk heeft kleine verschillen, gebruikt andere vitaminestofjes, verschillen in dosering of vulstoffen. Er zitten ook héél veel werkzame stoffen in 1 capsule. Daarom kan het ook helpen om een merk te nemen wat de dosering in 2 capsules per dag verdeelt.
Wanneer neem ik mijn WLS vitamines in?
Het beste is om ze in te nemen met wat eten, omdat ze dan het beste opgenomen worden door je lijf. Neem ze nooit in met melkproducten, dit beperkt de opname.
Misselijk en opboeren?
Op de nuchtere maag een hand grote pillen slikken zonder problemen, kunnen maar weinig mensen. Ook mensen zonder maagverkleining.
Opboeren, misselijkheid, maagpijn en darmproblemen zijn dan niet ongebruikelijk.
Wat doorgaans heel goed helpt, is om je capsule direct met of direct ná je eten in te nemen. Zo valt hij wat ‘zachter’ dan op een lege maag.
Meer tips:
- verschillende merken uitproberen.
- kauwtabletten proberen ipv capsules
- met wat eten innemen
- vlak voor het slapen innemen
- capsules openmaken en door de appelmoes of soep roeren (niet door melkproducten ivm verminderde opname)
- WLS vitamines nemen waarvan je er 2 per dag moet slikken om de dosering te spreiden
- Heb je buikpijn (lager in de buik, dus darm-pijn) en/of pijnlijke of cement-achtige ontlasting na inname? Het kan zijn dat je geen ijzerhoudende multivitamines kunt verdragen. Neem contact op met je arts, want een ijzertekort is erg vervelend.
- Klopt het dat je je vitamine met iets vettigs moet innemen? Nee, dat hoeft niet. Bij je maaltijd is prima.
Geur: haal de capsule uit de pot!
Als de vieze geur van een vitamine je tegenstaat, dan kan het helpen om de vitamine uit de pot te halen ’s morgens vroeg, en alvast klaar te leggen op een schoteltje of in een pillendoosje. Vaak gaat de geur er dan een beetje vanaf. Bovendien ruiken 180 pillen samen in 1 pot, ook 180 keer zo erg als 1 enkele pil.
En je neus dichtknijpen bij het slikken werkt natuurlijk ook… (grapje ;-))
Oeps… vergeten!
Vergeet jij soms je pillen? Een vast tijdstip en een vaste plek kunnen daar erg bij helpen.
Ik heb bijvoorbeeld mijn capsules bij mijn koffie-apparaat staan, dus ’s morgens zie ik ze staan en leg ik alles klaar. Het is een gewoonte geworden om ’s morgens mijn capsules in te nemen bij mijn eerste kop koffie.
Andere lotgenoten doen het bij het tandenpoetsen, op hun nachtkastje, of in hun auto of tas. Vind uit welk tijdstip en welke plek voor jou het handigste is, zodat je ze niet vergeet in te nemen.
Probeer welk merk en welke smaak bij jou past
Als je veel klachten ondervindt, kan het een strijd worden om elke dag je vitamines te nemen. Probeer dan verschillende merken uit; vraag proefpakketjes aan, zodat je van andere merken en smaakjes wat kunt proberen. Zoek een WLS vitamine die je zonder te veel moeite levenslang kunt nemen.
Wat is naast vitamines nog meer belangrijk na een maagverkleining?
Calcium voor sterke botten, tanden en meer!
Calcium is een belangrijk mineraal na je maagverkleining. Als je een calcium-tekort ontwikkelt, kun je op den duur osteoporose krijgen (botontkalking) en daar zit niemand op te wachten! Bovendien speelt calcium ook een rol bij het sterk houden van je tanden en nagels, en is het een belangrijk mineraal voor je spierbehoud en zenuwstelsel.
Vitamine B12 en vitamine D
Na een maagverkleining krijgen velen van ons na verloop van tijd een vitamine B12 en/of een vitamine D tekort.
Een tekort aan vitamine B12 loop je vrij rap op; je voorraadje kan snel leegraken. Symptomen van een tekort zijn vaak gebrek aan energie, moeheid en futloosheid.
Vitamine D tekort is de volgende meest voorkomende, in het rijtje van tekorten na een operatie. Vitamine D maakt je lichaam aan via blootstelling aan de zon. Maar we wonen in een deel van de wereld waar de zon beperkt schijnt en we zijn veel binnen. Daarom zijn veel mensen in de winter ook vaak futlozer dan in de zomer.
Elk jaar je bloed laten controleren
Ik kan niet genoeg benadrukken, hoe belangrijk het is om levenslang je bloedwaardes te laten controleren. In het eerste jaar en wellicht ook nog in het tweede, wordt je door je kliniek regelmatig geprikt. Maar na een aantal jaren wordt de nacontrole misschien minder, of zelfs afgeschaft. En dan komt het op jezelf aan. Blijf pro-actief en ga desnoods elk jaar rond je operatiedatum, als reminder, naar je huisarts voor een check-up. Laat even je bloeddruk meten, je suiker prikken, en laat je bloedwaardes controleren. Je situatie kan ook na een flink aantal jaren nog ineens veranderen.
Het belang van eiwitten
Eiwitten zijn belangrijk voor je genezingsproces en voor je energieniveau in het algemeen. Vrijwel alle mensen krijgen in elk geval de eerste jaren na de operatie niet genoeg eiwitten binnen via hun voeding. Er wordt aangeraden om 80 tot 100 gram eiwitten per dag te nemen, maar je hebt een maag ter grootte van een soeplepel; dat gaat dus niet altijd lukken!
Extra eiwitproducten kunnen dan een uitkomst bieden. Denk aan een eiwitshake als ontbijt, Gebruik neutraal eiwitpoeder door je koffie of zelfs als je een (gezonde) taart bakt.
Check altijd goed wat de ingrediënten zijn. Sommige goedkopere eiwitproducten bij de drogist, bevatten namelijk best veel suikers en koolhydraten, en dat is nou net niét de bedoeling.