€10,- Pinksterkorting met kortingscode FDP24

Niet geldig op cadeaubonnen, voordeelpakketten & Adozanproducten - Minimum bestelwaarde vanaf €89,-

De actie is inmiddels helaas verlopen.

€11,11 Singles Day korting alléén vandaag! Kortingscode: SINGLE23

Bij een bestelling vanaf € 89   -   De kortingscode loopt nogt:  counter

BLACK FRIDAY KORTING  van €5 tot €20 korting!

€5 23BF5 vanaf €60  -  €10 23BF10 vanaf €89   -  €20  23BF20 vanaf €160 

Helaas is deze actie afgelopen.

€10 korting met code LOVEWLS24

Geldig vanaf €89 - De korting geldt niet op Adozan & pakketten

Vrolijk Pasen! - €10 korting met kortingscode OPE24

Deze code is niet geldig op kadobonnen, voordeelpakketten of Adozan producten. - Minimaal bestelbedrag €89

Blue Monday aanbieding - Alleen vandaag 10% korting op alle WLS-Producten

De korting is al in de prijs inbegrepen, pakketten zijn uitgesloten van extra korting

€5 Spookachtige HALLOWEEN Korting vanaf €59

CODE: SPOOKY  - Deze korting is nog counter geldig

Wees er snel bij, nog tot 31 mei middernacht -10% korting op calcium

De korting is al in de prijs verwerkt!

20% Koningsdagkorting op alle producten van WLS-merk

De korting is al in de prijs verwerkt
Nog counter geldig 

Hoera! Melanie is jarig - Deze hele week 15% korting op alles van het WLS-merk

De korting is al in de prijzen verwerkt. Voordeelpakketten zijn uitgesloten van de actie.

€10,- Pinksterkorting op alles! Kortingscode FDP2023

Minimum bestelwaarde vanaf €89  - deze actie is geldig tot en met maandag 29 mei 23.59u

Vitamine D

Vitamine D is in het nieuws! Is jouw vitamine D op peil?

Vitamine D is heel veel in het nieuws op dit moment. Google maar eens op 'vitamine D nieuws' en bekijk de krantenkoppen.
Bij WLS koop je al sinds 2005 de beste kwaliteit zuivere en pure Vitamine D producten van ons eigen merk. In casules, tabletten en druppels.
Al onze collega's gebruiken ook dagelijks onze supplementen. Zorg voor jezelf en blijf gezond!
Zeker nu.

Vitamine D tekort?

Vitamine D is een belangrijke vitamine voor vele lichaamsfuncties. We maken deze vitamine zelf aan onder invloed van zonlicht. Omdat de zon niet altijd even sterk is, vooral in de winter, hebben we soms extra vitamine D nodig. Dit geldt ook voor mensen die weinig buiten komen, of alleen bedekt door kleding.
Vitamine D3 kan ook worden opgenomen in grotere hoeveelheden, bijvoorbeeld door middel van voedingssupplementen:

Lees meer

Vitamine D is in het nieuws! Is jouw vitamine D op peil?

Vitamine D is heel veel in het nieuws op dit moment. Google maar eens op 'vitamine D nieuws' en bekijk de krantenkoppen.
Bij WLS koop je al sinds 2005 de beste kwaliteit zuivere en pure Vitamine D producten van ons eigen merk. In casules, tabletten en druppels.
Al onze collega's gebruiken ook dagelijks onze supplementen. Zorg voor jezelf en blijf gezond!
Zeker nu.

Vitamine D tekort?

Vitamine D is een belangrijke vitamine voor vele lichaamsfuncties. We maken deze vitamine zelf aan onder invloed van zonlicht. Omdat de zon niet altijd even sterk is, vooral in de winter, hebben we soms extra vitamine D nodig. Dit geldt ook voor mensen die weinig buiten komen, of alleen bedekt door kleding.
Vitamine D3 kan ook worden opgenomen in grotere hoeveelheden, bijvoorbeeld door middel van voedingssupplementen:

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Vitamine D

Haal zuivere vitamine-zon in huis met hoog gedoseerde Vitamine D Pure van WLS!

Wat is Vitamine D?

Vitamine D (ook wel bekend als vitamine D3) is een vitamine die wordt gevormd wanneer de zon op de huid valt. Vitamine D is ook in kleine hoeveelheden aanwezig in voedingsmiddelen zoals zalm, eieren en melk.

Vitamine D kan ook in hogere doseringen worden opgenomen, bijvoorbeeld in de vorm van kwaliteits supplementen, zoals tabletten, capsules en druppels in 1.000, 2.500 en 5.000 eenheden.

Waar is pure vitamine D goed voor?

Veel mensen kennen vitamine D vanwege de ondersteuning bij opname van calcium (en daarmee het behoud van gezonde botten en tanden), maar deze multitasker onder de vitamines doet nog veel meer. Vitamine D is ook nodig voor een normale groei en ontwikkeling van de botten van opgroeiende kinderen.
Echter waar Vitamine D nu het meeste mee in het nieuws komt, is het feit dat deze vitamine een positieve invloed heeft op het immuunsysteem.

Vitamine D en Corona

Er is veel in het nieuws te lezen over de eventuele samenhang tussen Vitamine D en Corona.  Hierover kunnen we niets vertellen in verband met de speciale wetgeving voor bedrijven die voedingssupplementen verkopen, maar we nodigen je uit om de informatie in diverse (online) nieuwsbronnen zelf te lezen en beoordelen.

Vitamine D en het immuunsysteem

Wat we wel weten, is dat de toevoer van voldoende vitamine D bijdraagt ​aan het gezond functioneren van ons immuunsysteem en het zorgt mede voor een goede weerstand.
Doordat deze vitamine de afweer van het lichaam versterkt, is het een erg populair product in tijden van  verkoudheden en virussen.

Vitamine D en de botten

Ons beenderenstelsel vaart het hele leven wel bij een uitgebalanceerde voeding en voldoende vitamines. Een mooie rol is hier mede weggelegd voor vitamine D.
Vitamine D draagt ertoe bij dat calcium goed uit de voeding wordt opgenomen. Calcium op zijn beurt, is nodig voor de instandhouding van normale botten.

Vitamine D en het gebit

Vitamine D is, samen met calcium, van belang voor het gebit. Vitamine D helpt de tanden sterk te houden én het draagt ertoe bij dat calcium goed uit de voeding wordt opgenomen. Calcium draagt mede bij aan een sterk gebit.

Vitamine D en de spieren

Vitamine D is belangrijk voor het behoud van de (normale) spierfunctie. Het speelt een rol bij het behoud van soepele en sterke spieren. Dit is onder meer van belang voor ouderen (zie: Vitamine D en ouderen)

Vitamine D en het bloed

Vitamine D is belangrijk voor het calciumgehalte in het bloed en speelt zo een rol in de calciumhuishouding. Daarnaast draagt vitamine D ook bij aan het vrijmaken van fosfor uit de botten

Wanneer heb ik extra vitamine D nodig?

Omdat wij in de noordelijke landen vaak minder zonlicht hebben, en minder buiten komen, kan het zijn dat er te weinig vitamine D wordt aangemaakt.  Er zijn bepaalde groepen mensen die extra vitamine D nodig hebben.

 • Vitamine D en kinderen
  Het feit dat vitamine D een rol speelt bij de botaanmaak bij kinderen, geeft aan dat het één van de bouwstenen voor ons lichaam is. Vitamine D is nodig voor de normale groei en ontwikkeling van de botten van kinderen. Ook speelt vitamine D een rol bij de aanmaak van cellen en weefsels.
  Kinderen tot vier jaar hebben daarnaast extra vitamine D nodig voor de botontwikkeling. Daarom wordt geadviseerd om tot vier jaar extra vitamine D binnen te krijgen.
 • Vitamine D en ouderen
  Bij het ouder worden maakt de huid steeds minder pigment aan, waardoor de hoeveelheid vitamine D die de huid aanmaakt, minder wordt. De Gezondheidsraad adviseert vrouwen vanaf 50 jaar en mannen vanaf 70 jaar extra vitamine D te nemen.
  Daarnaast kan vitamine D helpen om de risico's van vallen te verminderen, in verband met houdingsinstabiliteit en spierzwakte. Vallen is een risicofactor voor botbreuken bij mannen en vrouwen vanaf 60 jaar.
 • Vitamine D en mensen met een getinte huid
  Mensen met een donkere of getinte huidskleur, maken ook minder pigment aan. Daardoor maken zij minder vitamine D aan dan mensen met een lichte huidskleur.
 • Vitamine D en overgewicht
  Bij mensen met overgewicht of obesitas, wordt vaker een minder goede vitamine D-status ontdekt. De hoeveelheid vitamine D die je nodig hebt, hangt onder andere af van je gewicht.
  Een bloedtest is nodig om te bepalen of je extra vitamine D nodig hebt.

Welk vitamine D supplement kan ik nemen?

Er bestaan vele verschillende vitamine D supplementen in verschillende kwaliteit. Bij ons kun je tabletjes, capsules, smelttabletjes en zelfs druppels kopen. Welke dosering het meest geschikt is hangt af van je vitamine D niveau en van je klachten. Voor de meeste patiënten wordt een onderhoudsdosering van 1.000 tot 2.500 of 5.000 IE per dag aangeraden. Voor kinderen zijn druppels of smelttabletjes van maximaal 1.000 IE een aanrader.

Mocht je vragen hebben over welke vitamine D, in welke hoeveelheid voor jou het best geschikt is, bel dan gerust 1 van onze orthomoleculaire deskundigen op de klantenservice of stuur een mailtje. We helpen je graag om het meest geschikte product te vinden.

Een uitgebreider overzicht van al onze vitamine D producten, vind je op onze Duitse zuster website.

Alle voordelen van vitamine D op een rij:
Vitamine D voor: celvernieuwing, spierwerking, een sterk gebit, calciumopname

 • Vitamine D helpt het immuunsysteem en zorgt mede voor een goede weerstand
 • Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem - ook op dat van kinderen
 • Vitamine D draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels en aan het proces van celvernieuwing
 • Vitamine D draagt bij aan een sterk gebit, het helpt de tanden sterk te houden
 • Vitamine D draagt bij tot normale calciumgehalten in het bloed en draagt ertoe bij dat calcium goed uit de voeding wordt opgenomen
 • Vitamine D verhoogt de calciumopname in de botten
 • Vitamine D draagt bij tot de normale opname en het normale gebruik van calcium en fosfor
 • Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale botten
 • De Gezondheidsraad beveelt senioren en mensen met een donkere huidskleur aan extra vit D te gebruiken ter versterking van de botten
 • Vitamine D is belangrijk voor een normale spierwerking, het is goed voor de spieren

 

 

Lees meer Lees minder