Vrolijk Pasen! - €10 korting met kortingscode OPE24

Deze code is niet geldig op kadobonnen, voordeelpakketten of Adozan producten. - Minimaal bestelbedrag €89

€11,11 Singles Day korting alléén vandaag! Kortingscode: SINGLE23

Bij een bestelling vanaf € 89   -   De kortingscode loopt nogt:  counter

BLACK FRIDAY KORTING  van €5 tot €20 korting!

€5 23BF5 vanaf €60  -  €10 23BF10 vanaf €89   -  €20  23BF20 vanaf €160 

Helaas is deze actie afgelopen.

€10 korting met code LOVEWLS24

Geldig vanaf €89 - De korting geldt niet op Adozan & pakketten

€10,- Pinksterkorting op alles! Kortingscode FDPF22

Minimum bestelwaarde vanaf €79,-. Actie duurt nog counter.

De actie is inmiddels helaas verlopen.

Blue Monday aanbieding - Alleen vandaag 10% korting op alle WLS-Producten

De korting is al in de prijs inbegrepen, pakketten zijn uitgesloten van extra korting

€5 Spookachtige HALLOWEEN Korting vanaf €59

CODE: SPOOKY  - Deze korting is nog counter geldig

Mei: Calcium maand!

10% korting op calcium producten

€10,- Pinksterkorting op alles! Kortingscode FDP2023

Minimum bestelwaarde vanaf €89  - deze actie is geldig tot en met maandag 29 mei 23.59u

De Koning is jarig....en dat vieren wij!

20% korting op alle producten van ons WLS-merk - Nog counter geldig 

Hoera! Melanie is jarig - Deze hele week 15% korting op alles van het WLS-merk

De korting is al in de prijzen verwerkt. Voordeelpakketten zijn uitgesloten van de actie.

Waarom moet je vóór je maagverkleining eerst afvallen

WLS Products staat in regelmatig contact met en wordt geadviseerd door zeer deskundige artsen op het gebied van maagverkleiningen, endocrinologie, voeding en patientenzorg. 

Afvallen, ook vóór de operatie belangrijk!

Gewichtsverlies voorafgaand aan Obesitaschirurgie verkort gewoonlijk de opnameduur in het ziekenhuis en leidt doorgaans tot snellere gewichtsafname na de operatie. 

'Een patiënt met ernstig overgewicht behorend tot een risicogroep, die 5 tot 10 % van zijn of haar overgewicht kwijtraakt vóór de bariatrische ingreep, verblijft gewoonlijk minder tijd in het ziekenhuis en verliest sneller zijn of haar gewicht na de operatie' zegt een artikel in Archieves of Surgery, een themanummer over Bariatrische Chirurgie. 

Maagverkleining bij co-morbiditeiten geeft hoger risico

De auteurs leggen uit dat Bariatrische, of Obesitas Chirurgie heel effectief is voor de lange termijnbehandeling van patiënten met morbide obesitas die ook andere medische problemen hebben. Vandaar dat oudere patiënten en patiënten met verhoogde risico's en meervoudige medische problemen zoals diabetes mellitus, slaap apnoe, steatohepatitis (leverontsteking), gewrichtsaandoeningen en aandoeningen aan de aderen in de benen en met long en bloeddrukproblemen opteren voor bariatrische chirurgie. Voorts streven de patiënten naar verwijzing voor een maagverkleining/obesitaschirurgie/Weight Loss Surgery wanneer de ziektelast van hun co-morbiditeiten de levenskwaliteit elimineert, aldus de auteurs. De kans op postoperatieve complicaties is echter veel hoger voor deze patiënten. 

Onderzoek naar pre operatief afvallen

Christopher D. Still, D.O. van het Geisinger Health System, Danville, Penn. USA, en zijn team bekeken patiënten die in de periode van 2002 - 2006 open of laparoscopische bypasschirurgie hadden ondergaan. De patiënten moesten aan een gestandaardiseerd multidisciplinair preoperatief programma deelnemen dat zorg op medisch, psychologisch en voedingsgebied omvatte, alsmede voorlichting en chirurgisch handelen. Bovendien werden de patiënten aangemoedigd om ca. 10 procent van hun overtollig lichaamsgewicht af te vallen, voorafgaand aan de chirurgische ingreep. 

Er waren 884 patiënten, van wie de gemiddelde leeftijd 45 jaar was. 19 % (169) van hen verloor 5 % -10 % van hun bovenmatig lichaamsgewicht vóór hun chirurgische procedure, terwijl 48% (425) 10 % of meer van hun overgewicht verloor, voorafgaand aan de ingreep. 

Korter in het ziekenhuis

De onderzoekers ontdekten dat de mensen die meer dan 5 % verloren, niet meer dan 4 dagen in het ziekenhuis verbleven. Zij die meer dan 10 % van hun overgewicht verloren voorafgaand aan de chirurgie, hadden een eens zo grote kans om 70 % van hun overgewicht te verliezen in de 12 erop volgende maanden, in vergelijking met personen die of niets of tot 5 % van hun overgewicht vóór chirurgie verloren. Onderzoekers geloven dat lichamelijke verbeteringen ten gevolge van gewichtsverlies ook helpen om de kans op mogelijke chirurgische complicaties te reduceren, en ook daardoor een verkorting van de verblijfsduur in het ziekenhuis bewerkstelligen. 

De onderzoekers voegen hieraan toe dat verder onderzoek gewenst is om uit te vinden op welke manier het preoperatieve gewichtsverlies het lange termijn gewichtsverlies beïnvloedt na chirurgie. De onderzoekers schrijven vervolgens: "we geloven dat de fysieke verbeteringen die verkregen worden door preoperatief gewichtsverlies de kans op chirurgische complicaties verminderen, waarbij het ziekenhuisverblijf wordt verkort." 

Zelfs beperkt gewichtsverlies heeft gunstig effect op co-morbiditeiten

Verder zeggen ze: "Talrijke rapporten bevestigen de theorie dat zelfs een beperkt gewichtsverlies een gunstig effect op de co-morbiditeiten van ziekelijke obesitas heeft, waaronder: hypertensie (hoge bloeddruk) , diabetes mellitus type II (suikerziekte), visceraal (diepgeworteld buk) vet, het risico op thrombo-embolisme en de graad van slaapapnoe". Vervolgstudies zullen nodig zijn om preciezer te kunnen duiden welke comorbiditeit (of comorbiditeiten) verantwoordelijk zijn voor de verminderde duur van de ziekenhuisopname. 


Bron-artikel :
"Outcomes of Preoperative Weight Loss in High-Risk Patients Undergoing Gastric Bypass Surgery" 
Christopher D. Still, DO; Peter Benotti, MD; G. Craig Wood, MS; Glenn S. Gerhard, MD; Anthony Petrick, MD, Mary Reed, MD, William Strodel, MD Archives of Surgery, 2007; 142:994-998. Arch Surg Abstract: Outcomes of Preoperative Weight Loss in High-Risk Patients Undergoing Gastric Bypass Surgery, October 2007, Still et al 142 (10): 994 
http://archsurg.ama-assn.org/cgi/content/abstract/142/10/994