€10,- Pinksterkorting met kortingscode FDP24

Niet geldig op cadeaubonnen, voordeelpakketten & Adozanproducten - Minimum bestelwaarde vanaf €89,-

De actie is inmiddels helaas verlopen.

€11,11 Singles Day korting alléén vandaag! Kortingscode: SINGLE23

Bij een bestelling vanaf € 89   -   De kortingscode loopt nogt:  counter

BLACK FRIDAY KORTING  van €5 tot €20 korting!

€5 23BF5 vanaf €60  -  €10 23BF10 vanaf €89   -  €20  23BF20 vanaf €160 

Helaas is deze actie afgelopen.

€10 korting met code LOVEWLS24

Geldig vanaf €89 - De korting geldt niet op Adozan & pakketten

Vrolijk Pasen! - €10 korting met kortingscode OPE24

Deze code is niet geldig op kadobonnen, voordeelpakketten of Adozan producten. - Minimaal bestelbedrag €89

Blue Monday aanbieding - Alleen vandaag 10% korting op alle WLS-Producten

De korting is al in de prijs inbegrepen, pakketten zijn uitgesloten van extra korting

€5 Spookachtige HALLOWEEN Korting vanaf €59

CODE: SPOOKY  - Deze korting is nog counter geldig

Wees er snel bij, nog tot 31 mei middernacht -10% korting op calcium

De korting is al in de prijs verwerkt!

20% Koningsdagkorting op alle producten van WLS-merk

De korting is al in de prijs verwerkt
Nog counter geldig 

Hoera! Melanie is jarig - Deze hele week 15% korting op alles van het WLS-merk

De korting is al in de prijzen verwerkt. Voordeelpakketten zijn uitgesloten van de actie.

€10,- Pinksterkorting op alles! Kortingscode FDP2023

Minimum bestelwaarde vanaf €89  - deze actie is geldig tot en met maandag 29 mei 23.59u

Hoe maak je de keuze voor een maagverkleining?

Dumping syndroom

Een ander verschijnsel van de bypass is dat je voeding redelijk snel en onverteerd in de dunne darm terecht komt. Als daar voeding in komt die rijk is aan vet of suiker kun je last krijgen van het zogenaamde Dumping Syndroom: je wordt dan ineens heel ziek en zweterig en je bent soms zo beroerd dat je echt een half uur moet gaan liggen! Als je dit krijgt laat je het snoepen wel, het is net of je een kleine suikerpolitie ingebouwd hebt gekregen! Niet iedereen heeft hier last van, maar het komt wel vaak voor.

Hier vind je wat meer informatie over de verschillende soorten maagverkleiningsoperaties die er momenteel worden uitgevoerd. Er zijn  veel websites met informatie te vinden op het internet, alsmede veel facebookgroepen en instagram accounts van mensen die zich oriënteren op een maagverkleining, of mensen die in het traject zitten of al geopereerd zijn.
Daar kun je ook goed informatie op doen en vragen stellen.

Natuurlijk kun je je ook aanmelden bij je huisarts of bij een ziekenhuis of obesitascentrum om je te laten informeren.
Wij proberen je vanuit onze eigen ervaringen en vanuit onze expertise wat te vertellen en tips te geven.

Gastric Bypass Wat is het? Gastric bypass is een operatie waarbij de maag wordt verkleind en het spijsverteringskanaal wordt omgelegd. Letterlijk betekend de term: omzeilen van de maag. De maag wordt verkleind, soms tot slechts 10 % van zijn oorspronkelijke omvang, en verder op de dunne darm aangesloten. Je houd dus maar een heel klein maagje over; van formaat rugbybal gaat het naar formaat ei. Je kunt dus veel minder eten, Maar doordat ook een deel van je darmen wordt 'overgeslagen', neem je ook minder voedingsstoffen op in je lichaam. Het resultaat is dat je snel afvalt, maar ook dat je minder vitaminen binnenkrijgt. Daarom moet je als patiënt je leven lang extra vitaminen en calcium slikken, en vaak je bloed laten controleren op tekorten.

Dumping syndroom

Een ander verschijnsel van de bypass is dat je voeding redelijk snel en onverteerd in de dunne darm terecht komt. Als daar voeding in komt die rijk is aan vet of suiker kun je last krijgen van het zogenaamde Dumping Syndroom: je wordt dan ineens heel ziek en zweterig en je bent soms zo beroerd dat je echt een half uur moet gaan liggen! Als je dit krijgt laat je het snoepen wel, het is net of je een kleine suikerpolitie ingebouwd hebt gekregen! Niet iedereen heeft hier last van, maar het komt wel vaak voor.

Leefregels na een Gastric Bypass Leefregels na een bypass Verder moet een bypass-patiënt zich dus gaan houden aan bepaalde leefregels. Vitaminen slikken en bloedonderzoek zijn al genoemd evenals Het vermijden van veel suikers en slechte vetten. Daarnaast is het erg belangrijk dat je veel gezonde eiwitten eet. De eiwitten worden ook voor een deel niet meer opgenomen door je darmen, maar ze zijn wel de bouwstoffen van het lichaam! Dus na de operatie eet je altijd eerst en voornamelijk eiwitten, zoals vlees, kaas, ei, vis, yoghurt et cetera. Daarbij eet je groenten en fruit. En als er dan nog wat ruimte over is, dan komen pas de boterhammen, aardappelen en pasta's. De leefregel waar ik persoonlijk wel veel moeite mee verwachtte te krijgen, is dat je niet mag drinken tijdens het eten en tot 30 minuten erna. Ik ben echt een dorstig persoon! Toch is het erg belangrijk, want als je dan wel gaat drinken spoel je het eten weg uit je kleine maagje, waardoor je snel weer honger hebt. Bovendien kun je het maagje dan weer uitrekken omdat je te vol zit. En tot slot, maar dat spreekt haast voor zichzelf, moet je ook genoeg water drinken en veel gaan bewegen. Lekker sporten en hopelijk ook gewoon meer actief zijn in het dagelijkse leven. Dat helpt met gewicht verliezen én met het op gewicht te blijven! Want ook met deze operatie moet je gewoon de rest van je leven veel bewegen en gezonde keuzes maken, anders kun je alles weer aankomen. En dat zou toch erg zonde zijn na al die moeite.

Risico’s van een Gastric Bypass

De operatie is niet zonder risico's; Gemiddeld overlijdt 1 op de 200 patiënten, en een aantal krijgt vroeg of laat te maken met complicaties. Bovendien valt bij veel mensen aardig wat haar uit in het eerste half jaar omdat je weinig voedingsstoffen binnen krijgt. En aan het einde van het afvallen lijkt je lijf net een gesmolten kaas door al het overtollig vel. Dat heb ik er voor over. Het haar groeit wel weer terug aan en voor dat vel kun je naar de plastisch chirurg. Ik wil alleen maar duidelijk maken met al deze leefregels en gevolgen, dat een gastric bypass nou niet bepaald een 'gemakkelijke oplossing'  

Gastric Bypass

Wat is het?
Gastric bypass is een operatie waarbij de maag wordt verkleind en het spijsverteringskanaal wordt omgelegd. Letterlijk betekend de term: omzeilen van de maag. De maag wordt verkleind, soms tot slechts 10 % van zijn oorspronkelijke omvang, en verder op de dunne darm aangesloten. Je houd dus maar een heel klein maagje over; van formaat rugbybal gaat het naar formaat ei. Je kunt dus veel minder eten, Maar doordat ook een deel van je darmen wordt 'overgeslagen', neem je ook minder voedingsstoffen op in je lichaam. Het resultaat is dat je snel afvalt, maar ook dat je minder vitaminen binnenkrijgt. Daarom moet je als patiënt je leven lang extra vitaminen en calcium slikken, en vaak je bloed laten controleren op tekorten.

Calcium

na een maagverkleining

Calcium heb je ook elke dag nodig na je maagverkleining.
Omdat je het onvoldoende uit je voeding kunt halen omdat je minder eet, of omdat je nieuwe lichaam zo is aangepast, dat je minder voedingsstoffen kunt opnemen.

Calcium krijg je vaak door je arts voorgeschreven. Sommige zorgverzekeraars vergoeden dit echter niet. 
Er zijn verschillende calciumproducten op de markt. Van harde (kauw)tabletten tot Soft Chews (kauwbonbons met lekkere smaakjes).

Shop onze top 3 Calcium supplementen

Mini Bypass

Na een maagverkleining

Na een maagverkleining komt een ijzertekort erg vaak voor, blijkt uit onderzoeken. Wist je dat 43% van de maagverkleining patiënten een ijzertekort heeft/krijgt?
Jouw multivitamine bevat standaard ijzer. IJzer heb je hard nodig na je maagverkleining. 

Sommige multivitamine bevatten geen ijzer. OF misschien heeft jouw lichaam meer ijzer nodig dan het ijzer in je multivitamine. Met deze producten kun je je ijzergehalte extra aanvullen.

Shop onze top 2 IJzer supplementen