€10,- Pinksterkorting met kortingscode FDP24

Niet geldig op cadeaubonnen, voordeelpakketten & Adozanproducten - Minimum bestelwaarde vanaf €89,-

De actie is inmiddels helaas verlopen.

€11,11 Singles Day korting alléén vandaag! Kortingscode: SINGLE23

Bij een bestelling vanaf € 89   -   De kortingscode loopt nogt:  counter

BLACK FRIDAY KORTING  van €5 tot €20 korting!

€5 23BF5 vanaf €60  -  €10 23BF10 vanaf €89   -  €20  23BF20 vanaf €160 

Helaas is deze actie afgelopen.

€10 korting met code LOVEWLS24

Geldig vanaf €89 - De korting geldt niet op Adozan & pakketten

Vrolijk Pasen! - €10 korting met kortingscode OPE24

Deze code is niet geldig op kadobonnen, voordeelpakketten of Adozan producten. - Minimaal bestelbedrag €89

Blue Monday aanbieding - Alleen vandaag 10% korting op alle WLS-Producten

De korting is al in de prijs inbegrepen, pakketten zijn uitgesloten van extra korting

€5 Spookachtige HALLOWEEN Korting vanaf €59

CODE: SPOOKY  - Deze korting is nog counter geldig

10% korting op calcium producten 

De korting is al in de prijs verwerkt!

20% Koningsdagkorting op alle producten van WLS-merk

De korting is al in de prijs verwerkt
Nog counter geldig 

Hoera! Melanie is jarig - Deze hele week 15% korting op alles van het WLS-merk

De korting is al in de prijzen verwerkt. Voordeelpakketten zijn uitgesloten van de actie.

€10,- Pinksterkorting op alles! Kortingscode FDP2023

Minimum bestelwaarde vanaf €89  - deze actie is geldig tot en met maandag 29 mei 23.59u

Onze maagverkleining ervaringen en persoonlijke tips

Carina: 10 jaar bypass!

Carina voor en na gastric bypassIk ben Carina, 42 jaar oud en ik ben inmiddels een oudgediende; ik ben 10 jaar geleden (2010) geopereerd in Bergen op Zoom. Ik kreeg een gastric bypass bij een gewicht van 168 kilo.
Mijn belangrijkste reden voor de operatie was, dat ik niet eens mijn eigen kind kon leren fietsen. Ik wilde een fittere, gezondere moeder zijn voor mijn jongens.

Ik ben 70 kilo in het eerste jaar afgevallen, zonder complicaties. Ik lééfde weer, in plaats van dat ik aan het overleven was. Ik deed van alles met mijn kleine kinderen en ik werd een actievere, vrolijkere partner, moeder en vriendin. Ik ging hardlopen, ik deed klimparcoursen en nog veel meer dingen die ik nooit gedurfd had. Het was echt geweldig.

In de jaren daarna, werd het leven weer wat gewoner en ging ik wat vaker de mist in. Ik snoepte weer wat meer, bewoog soms weer wat minder en daar maakte mijn lichaam direct gebruik van. Ik kwam in de loop van een jaar of vier, ongeveer 30 van de 70 kilo terug aan.

Inmiddels heb ik een -voor mij- goede leefstijl gevonden met sporten (die ik leuk vind!) en een goed eetpatroon wat voor mij werkt. Ik ben dus weer 15 van die 30 kilo’s kwijt, ik heb vertrouwen, dat de rest er ook wel af gaat!
Maar het belangrijkste is, dat ik mijn doel bereikt heb: ik ben een fittere en actievere moeder voor mijn kids!

Mijn tips voor het leven met een maagverkleining

Niet drinken tijdens of kort na het eten

Hier ging ik de mist in! Super belangrijk!! Het eerste jaar heb ik me braaf aan deze regel gehouden, en daarna is er de klad in gekomen. Dat begon met een etentje, want het is zo ongezellig als je uit eten bent en je drinkt niets erbij. Natuurlijk kwam het uiteindelijk steeds vaker voor, waardoor ik het mijn lichaam erg gemakkelijk heb gemaakt om meer en vaker te eten.

Ken JOUW valkuil

Het is belangrijk om goed naar jezelf te kijken, en te leren wat jouw persoonlijke valkuil is. Wat zijn jouw zwakke momenten? Een etentje? Een verjaardag? Of ga je juist teveel eten als je alleen thuis bent?
Ik ben bijvoorbeeld een echte emotie-eter; vooral als ik verdrietig of eenzaam ben, ga ik snoepen. Ik probeer dat gevoel op tijd te herkennen en ga dan iets anders doen (een stuk lopen, een spelletje op internet) om mijn gedachten te verzetten. Het helpt niet altijd, maar ik probeer me wel altijd er van BEWUST te zijn.

Dit is natuurlijk voor ieder mens heel persoonlijk, maar IK weet van mezelf, dat dit mijn valkuil is. Leer JOUW valkuilen op tijd kennen.

Beppie: - 70 kilo, +1000% leven

beppie's maagverkleining 15 jaarIk was 19, ruim 130 kilo en hield mezelf voor de gek dat ik niks in het leven miste door mijn dik-zijn. Ik had een vriend, een baan, een huis en 3 katten. Ik deed leuke dingen en ik hield gewoon HEEL erg van eten.
Tot mijn lijf ging protesteren. Hielspoor, pijnlijke knieën benauwdheid.
Ik was supergoed in diëten (Weight Watchers, 40 punten dieet, Happy Line, Montignac, Atkins, ziekenhuisideet, Paleo) en wist van ieder voedingsmiddel wat de calorieën waren. Ik was er nog trots op ook. Maar ik werd maar steeds zwaarder. 15 kilo eraf, 20 erbij.

De maat was vol. Ik las over maagballonnen, maagbandjes, las ALLE fora, Amerikaans, Europees, alles. Ik kwam terecht op een Nederlands forum waar ik Melanie leerde kennen. Zij vertelde me over de complicaties bij maagbandjes, over operaties als gastric bypass, sleeve, duodenal switch en over zorgverzekeringen en vergoedingen.

In 2004, toen ik 21 was, werd ik geopereerd met 148 kilo. Ik kreeg een naadlekkage na een nacht spugen en moest opnieuw onder het mes. Een jaar later nog eens, voor een darmhernia en de nodige verklevingen. In 2006 kreeg ik een buikwandcorrectie, met een wondontsteking.

Ik heb dus wat pech gehad, maar ook zoveel geluk, met een gezond lijf, -70 kilo +zoveel meer plezier in het leven. Ik geniet van mijn kinderen, van mooie kleding in een normale maat, en nog steeds van eten :-)

Mijn tips voor jou

Zorg voor rust in je lijf en in je hoofd

Als je altijd onrustig bent, druk en gestresst, is het erg moeilijk om je aan je leefregels te houden. Dat heb ik al meerdere malen ervaren.
Ik ben een mindfulness-cursus gaan doen om te leren omgaan met drukte en stress en om wat meer stil te staan bij het hier en nu.
Ook ben ik yoga gaan doen. Niet alleen goed voor een stabiel en sterk lijf, maar ook voor je geestelijke balans! Vooral de tien minuten meditatie na afloop helpen me om goed in mijn vel te zitten, geestelijk.

Ik heb deze tip jarenlang zelf onderschat en denderde maar door. Zoek jouw eigen balans en rust, zodat dát in elk geval geen belemmering is voor jouw gezonde levensstijl!

Pas op met suikers en andere simpele koolhydraten!

Als je overgewicht hebt en ook (redelijk) veel suikers eet, ben je vaak koolhydraatverslaafd. Onderschat de kracht van simpele koolhydraten niet.
Door suikers en 'witte' koolhydraten als wit brood, witte pasta en witte rijst, piekt je insulinespiegel.
Die peik zorgt ervoor dat je lichaam de suikers kan verwerken, maar daarna krijg je weer snel trek in meer.
Dit werkt verslavend voor je lijf.

Probeer daarom zoveel mogelijk koolhydraten te eten die vezels bevatten, zoals volkorenbrood, bruine rijst, volkoren pasta. Dat voedt de verslaving niet.

Melanie’s bedrijf WLS Products

Mijn WLS Story is eigenlijk helemaal niet zo kort! In 2003 ben ik voor het eerst geopereerd; ik heb toen een maagband gekregen. Ik viel er wel goed mee af, maar na verloop van tijd kreeg ik allerlei problemen met de band. Mijn lichaam vond het geen goed idee.
In 2005 ben ik uiteindelijk in België geopereerd en heb ik een Duodenal switch gekregen, een sleeve met een flinke darmomlegging.

Omdat ik in die tijd bijna geen goede supplementen kon vinden voor mensen met een maagverkleining, ben ik ze zelf gaan importeren en laten fabriceren. Voor mezelf en voor wat lotgenoten; mijn hele woonkamer lag vol met pakketjes! Zo is WLS Products ontstaan.

Ik ben nog altijd blij met mijn nieuwe leven en ik zou het zo weer over doen. Ik vind het zo leuk, dat ik van mijn WLS mijn werk heb kunnen maken! Juist omdat ik zelf ervaringsdeskundige ben, kan ik mensen beter begrijpen en van advies dienen. Maar ik herken ook de valkuilen en de problemen waar mensen tegenaan kunnen lopen. Ik weet echter hoe fijn het is om een fit en gezond lichaam te hebben en hoop dan ook dat ik lotgenoten kan helpen om hetzelfde te bereiken.

Melanie's ervaring

Melanie's supertips na een maagverkleining

Eat your protein first!

Mijn persoonlijke belangrijkste regel, die ik altijd probeer te volgen is:  eet je eiwitten eerst! Zorg dat je eerst je eiwitjes (vlees, vis, kip, tofu)  eet, daarna groenten en pas daarna, als je nog plek over hebt, je koolhydraten. Dan weet je zeker dat je de belangrijkste voedingsstoffen in elk geval binnen krijgt.

Er zijn genoeg leuke recepten online te vinden, ook bij de groepen van Bariatriegroep Nederland. Bovendien heeft Marie Josée een paar knallers van kookboeken geschreven, die je kunnen helpen om gezond en eiwitrijk te blijven eten. De Kookbijbel en de Eiwitbijbel staan nu standaard bij mijn in de kast. Had ik ze twintig jaar geleden maar gehad!

Neem voldoende vitamines!

Het is belangrijk om de juiste vitamines te blijven nemen, niet alleen het eerste jaar. Deze zorgen ervoor dat je energieniveau op peil blijft en dat je lichaam gezond blijft. Vitaminetekorten kunnen zorgen voor meer honger en trek. Bovendien zorgt het nemen van deze supplementen voor de juiste Mindset: je bent goed bezig, je zorgt goed voor jezelf en je lichaam. Dan wil je dat ook met je voeding doen.

En sla je jaarlijkse bloedwaarden check-up NOOIT over.