€10,- Pinksterkorting met kortingscode FDP24

Niet geldig op cadeaubonnen, voordeelpakketten & Adozanproducten - Minimum bestelwaarde vanaf €89,-

De actie is inmiddels helaas verlopen.

€11,11 Singles Day korting alléén vandaag! Kortingscode: SINGLE23

Bij een bestelling vanaf € 89   -   De kortingscode loopt nogt:  counter

BLACK FRIDAY KORTING  van €5 tot €20 korting!

€5 23BF5 vanaf €60  -  €10 23BF10 vanaf €89   -  €20  23BF20 vanaf €160 

Helaas is deze actie afgelopen.

€10 korting met code LOVEWLS24

Geldig vanaf €89 - De korting geldt niet op Adozan & pakketten

Vrolijk Pasen! - €10 korting met kortingscode OPE24

Deze code is niet geldig op kadobonnen, voordeelpakketten of Adozan producten. - Minimaal bestelbedrag €89

Blue Monday aanbieding - Alleen vandaag 10% korting op alle WLS-Producten

De korting is al in de prijs inbegrepen, pakketten zijn uitgesloten van extra korting

€5 Spookachtige HALLOWEEN Korting vanaf €59

CODE: SPOOKY  - Deze korting is nog counter geldig

10% korting op calcium producten 

De korting is al in de prijs verwerkt!

20% Koningsdagkorting op alle producten van WLS-merk

De korting is al in de prijs verwerkt
Nog counter geldig 

Hoera! Melanie is jarig - Deze hele week 15% korting op alles van het WLS-merk

De korting is al in de prijzen verwerkt. Voordeelpakketten zijn uitgesloten van de actie.

€10,- Pinksterkorting op alles! Kortingscode FDP2023

Minimum bestelwaarde vanaf €89  - deze actie is geldig tot en met maandag 29 mei 23.59u

Het beste eiwit supplement: Whey Proteine Isolaat

Het beste eiwit supplement: Whey Proteine Isolaat

Eiwit. Voor velen is dat gewoon het witte deel van een ei. Voor mensen, waaronder bariatrische patienten, zijn eiwitten echter een onmisbaar onderdeel binnen hun voeding. Eiwitten zijn een belangrijk onderdeel voor opbouwen, herstellen en onderhouden van de spieren. Een normaal  gezond mens heeft per kilogram lichaamsgewicht 0,8 gram eiwit per dag nodig. Dat komt neer op zo’n 56 gram eiwit voor iemand van 70 kilo. Een bariatrisch patient heeft ongeveer 2,2 tot 2,5 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig. Dat is wel 3 keer zoveel!

Veel verschillen binnen de proteinepoeders

Niet elk eiwit is hetzelfde, er zijn veel verschillende soorten eiwitten die elk weer nét verschillend zijn! Zo verschillen eiwitten in zuiverheid en snelheid van opname.

Van de vele eiwitbronnen is Wei Proteïne Isolaat het beste eiwitsupplement. Wei eiwitten worden snel in het lichaam opgenomen (binnen ongeveer 2 uur). Wei eiwitten komen voort uit melk. Tijdens het proces waarbij de melk naar kaas wordt omgezet, wordt wei eiwit afgescheiden. Voor een kilo Whey eiwit Isolaat is 200 liter melk nodig!

3 verschillende soorten wei eiwitten


Wei eiwit isolaat -  de optimale keuze

De meest pure vorm van wei eiwit is whey isolaat. Het eiwitpercentage in wei isolaat is ongeveer 90%, daarbij is wei isolaat zo goed als vrij van vet en lactose. Het bewerken van wei isolaat maakt het een duur product.


Wei eiwit concentraat – minder geconcentreerd

Het eiwitpercentage van wei concentraat kan verschillen tussen de 25% en 89%, het meest voorkomende percentage ligt rond de 80%. Daarnaast lig het percentage vet en lactose bij wei eiwit concentraat iets hoger dan bij wei eiwit isolaat.


Wei eiwit hydrolisaat - bitter

Dit is een bewerkte vorm van wei isolaat of wei concentraat. Door het bewerken kan wei hydrolisaat nog sneller opgenomen worden. Maar door de aanwezigheid van vrije aminozuren heeft deze vorm van whey eiwit een zeer bittere smaak.

De samenstelling van Wei eiwit isolaat

Wei eiwit isolaat heeft de hoogste waarde geketende aminozuren, die ervoor zorgen dat spierweefsel behouden en aangemaakt wordt. 
Wei eiwit isolaat heeft de meest perfecte en ideale eiwitstructuur (korte ketens en kleine, goed opneembare deeltjes) en in precies de juiste concentraties. Whey proteine isolaat wordt qua opneembaarheid weleens vergeleken moedermelk. Zowel de hormonale als de cellulaire werking van het lichaam lijken aanzienlijk te worden verbeterd na de inname van Whey proteine isolaat. Volgens wetenschappelijk onderzoek heeft Whey proteine isolaat een gunstige invloed op het immuunsysteem. Whey proteine isolaat speelt ook een rol als anti-oxidant en draagt bij aan een sterk afweersysteem. Dit is ook merkbaar en meetbaar bij onze cliënten die hun bloedwaarden significant zagen verbeteren in een tijdsbestek van slechts een paar weken. 

 

Wie heeft Whey proteine isolaat nodig?

  • WPI is heel erg belangrijk voor pre- en post-operatieve bariatrisch patiënten. Een bariatrisch patient heeft ongeveer 2,2 tot 2,5 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig.
  • Uit onderzoeken is gebleken dat 1 op de 4 patiënten in ziekenhuizen lijdt aan ondervoeding. Ze hebben tekorten aan eiwitten en mineralen. Ook ouderen die vaak een eenzijdig dieet volgen, kunnen tekorten ontwikkelen.
  • Patiënten met het Short Bowel Syndroom en bariatrisch patiënten hebben malabsorptie, dwz dat zij niet meer alle voedingsstoffen op kunnen nemen.
  • Mensen die een proteïnedieet volgen. Per dag vraagt je lichaam tijdens een proteïnedieet om 80-100 gram eiwitten, zodat je lichaam niet je spieren gaan verbranden om die om te zetten in energie.