Vrolijk Pasen! - €10 korting met kortingscode OPE24

Deze code is niet geldig op kadobonnen, voordeelpakketten of Adozan producten. - Minimaal bestelbedrag €89

€11,11 Singles Day korting alléén vandaag! Kortingscode: SINGLE23

Bij een bestelling vanaf € 89   -   De kortingscode loopt nogt:  counter

BLACK FRIDAY KORTING  van €5 tot €20 korting!

€5 23BF5 vanaf €60  -  €10 23BF10 vanaf €89   -  €20  23BF20 vanaf €160 

Helaas is deze actie afgelopen.

€10 korting met code LOVEWLS24

Geldig vanaf €89 - De korting geldt niet op Adozan & pakketten

€10,- Pinksterkorting op alles! Kortingscode FDPF22

Minimum bestelwaarde vanaf €79,-. Actie duurt nog counter.

De actie is inmiddels helaas verlopen.

Blue Monday aanbieding - Alleen vandaag 10% korting op alle WLS-Producten

De korting is al in de prijs inbegrepen, pakketten zijn uitgesloten van extra korting

€5 Spookachtige HALLOWEEN Korting vanaf €59

CODE: SPOOKY  - Deze korting is nog counter geldig

Mei: Calcium maand!

10% korting op calcium producten

€10,- Pinksterkorting op alles! Kortingscode FDP2023

Minimum bestelwaarde vanaf €89  - deze actie is geldig tot en met maandag 29 mei 23.59u

De Koning is jarig....en dat vieren wij!

20% korting op alle producten van ons WLS-merk - Nog counter geldig 

Hoera! Melanie is jarig - Deze hele week 15% korting op alles van het WLS-merk

De korting is al in de prijzen verwerkt. Voordeelpakketten zijn uitgesloten van de actie.

Nadelen na je maagverkleining, zoals haaruitval

Onze productmanager Carina heeft in 2010 een gastric bypass ondergaan.
Ze heeft veel blogs geschreven over haar reis.
Lees over Carina's haarverlies na een gastric bypass in dit persoonlijke verhaal.

Als je de succesverhalen hoort van mensen die een gewichtsverliesoperatie hebben ondergaan, krijg je soms de indruk dat het iets is wat je gemakkelijk kunt doen. Ook mijn ervaringsverslag is overwegend positief: korte wachttijd voor de operatie, de operatie verliep zonder complicaties, ik herstelde snel en heb weinig tot geen last van mijn nieuwe buik.

Het gewicht verdwijnt in het niets

De eerste paar maanden, waarin het gewicht gewoon in het niets verdwijnt, zijn heerlijk. Deze periode wordt ook wel de wittebroodsweken genoemd: alles loopt op rolletjes, je bent honderd procent gemotiveerd en hebt weinig honger. Maar dat kan een paar weken later veranderen. Dan komt het hongergevoel weer terug, het directe effect van de operatie is maar minimaal en daarom moet je meer vertrouwen op nieuwe gezonde leefgewoonten. Ik probeer deze nieuwe en gezonde leefgewoonten nu te ontwikkelen. Maar mijn ervaringen zijn ook zeer positief.

Enkele nadelen: meer haaruitval

Heeft zo'n operatie dan geen nadelen en problemen? Absoluut - zelfs ik ervaar nu, ongeveer vier maanden na de operatie, een paar nadelen. Ik wist dat dit bijna iedereen overkomt en ik dacht dat ik erop voorbereid was. Toch schrok ik toen ik merkte dat ik meer haar verloor. Omdat ik minder eet en mijn lichaam niet meer alles uit voedsel opneemt, krijg ik een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Het snelle gewichtsverlies brengt het lichaam ook in een stressvolle situatie. Daarom werkt het zeer efficiënt en stelt het de energie en voedingsstoffen die het binnenkrijgt beschikbaar aan de vitale organen. Minder belangrijke delen van het lichaam, zoals de nagels en het haar, vallen hierdoor uit.

"Carina, heb je problemen met haaruitval?"

Een paar weken geleden maakte Erik plotseling een opmerking. "Carina, heb je problemen met haaruitval? Ik vond zoveel haar in de afvoer in de douche!" Ik schrok enorm. Het was me nog niet opgevallen, maar na een grondige inspectie bleek er echt veel haar in de afvoer te zitten. Sindsdien let ik erop en elke ochtend lijkt het erger te worden. Ik hoef maar met mijn handen door mijn haar te gaan en er zit meteen een klomp vast aan mijn vingers. Ik weet uit getuigenissen van anderen dat haaruitval optreedt tussen de vierde en achtste maand na de operatie, maar daarna vanzelf stopt en het haar teruggroeit. Maar het beangstigt me nog steeds. Er is zoveel, ik wil niet kaal worden. In mijn nood probeer ik een paar dingen om de schade te beperken: Ik eet extra proteïne, neem zink en gebruik dure shampoos om haaruitval tegen te gaan. Maar waarschijnlijk moet ik er nu gewoon doorheen en kan ik alleen maar hopen dat mijn haar snel weer aangroeit.

Shar-Pei hond

Naast de haaruitval heb ik ook steeds meer last van mijn verslapte huid. Ik realiseer me dat ik mezelf heel aantrekkelijk vind als ik aangekleed ben. Maar zodra ik naakt voor de spiegel sta, zie ik eruit als een verfrommelde, gerimpelde Shar-Pei hond. Mijn buik begint steeds meer op een leeg vod te lijken en mijn armen hebben enorme vleugels ontwikkeld. Maar mijn borsten zijn het ergst van allemaal. Ik heb nooit grote borsten gehad en nu zijn ze zo uitgezakt dat ik ze min of meer in mijn tailleband kan stoppen.

Zoals ik al zei, wist ik dat dit er allemaal bij hoorde, maar ik heb het effect dat het op mij zou hebben volledig onderschat. Hopelijk komt er op de middellange termijn een oplossing dankzij plastische chirurgie. Maar elke keer als ik na het douchen naar mijn superlappe huid kijk en een pluk haar in de vuilnisbak gooi, moet ik diep ademhalen om mijn tranen te bedwingen. Ondanks alles kunnen deze nogal kleine nadelen niet op tegen alle grote voordelen van een gezonder en slanker leven. En als het te erg wordt? Dan koop ik gewoon een hoed - en shapewear.

Carina Haarausfall