Wij gebruiken cookies om uw online shopervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van de website gaat u akkoord met de plaatsing van cookies zoals omschreven in onze privacy policy. Instellingen

Bereiding en tips

De basisbereiding voor onze eiwitproducten 

  • Kijk altijd eerst hoeveel water voor de bereiding nodig is 
  • Gebruik altijd koud water, tenzij anders vermeld 
  • Vul de mengkom of shaker met de juiste hoeveelheid water 
  • Voor desserts en koude dranken zeer koud water (koelkasttemperatuur) gebruiken 
  • Giet de inhoud van het zakje in de mengkom of shaker 
  • Sluit de shaker goed af. Krachtig schudden of kort mixen met de mixer 
  • Voor warme bereidingen is het ook erg prettig om een garde en kleine kom te gebruiken die geschikt is voor de magnetron 
  • Voor pannenkoeken en omeletten altijd een pan met antiaanbaklaag gebruiken 
  • Voor behoud van smaak en kwaliteit de producten direct na klaarmaken consumeren

Niet doen in de bereiding van eiwitproducten 

  • Gebruik geen warm of lauw water, tenzij anders vermeld 
  • Plaats de shaker nooit met deksel in de magnetron 
  • Nooit eerst poeder en dan water. Dit geeft altijd klontjes en is zeker niet lekker 

Koude dranken en eiwitshakes bereiden

  • Neem 220-250 ml koud water (of 0% amandelmelk) in een shaker of mengkom 
  • Giet de inhoud van een portie erin 
  • Goed afsluiten en 15 seconden goed schudden of mixen 
  • Giet de inhoud  in een mooi glas en drink het koud op  

Nog lekkerder 
Gebruik 150 ml in plaats van 250ml, voeg hierbij ijsschilfers toe 
Sorbet: plaats de drank enkele uren in de diepvries

Warme dranken 

  • Neem 200-230 ml koud water in een shaker of mengkom 
  • Giet de inhoud van het zakje erin 
  • Goed afsluiten en 10 seconden goed schudden of kloppen met een kleine garde 
  • Opwarmen in de magnetron voor 1 min 40, op 800 Watt om de inhoud goed warm te krijgen. Om de 30 seconden even doorroeren 
  • Om het nóg lekkerder te maken kun je de drank bestrooien met een beetje kaneel- of cacaopoeder. 

Tip voor een Cappuccino drank 
Gebruik een deel koffie in plaats van water om de shake te bereiden, dit geeft een lekkere koffie smaak aanvanille en chocolade shakes.
Maak de bereiding met ijskoud water en voeg er achteraf enkele ijsblokjes aan toe. Zo krijg je een lekkere ice koffie!  

Soepen 

  • Neem 200-275 ml koud water in een shaker, afhankelijk van uw persoonlijke smaak/zout behoefte
  • Giet de inhoud van het zakje erin 
  • Goed afsluiten en 10 seconden goed schudden 
  • Opwarmen in de magnetron voor 1 min 40 op 800 Watt om de inhoud goed warm te krijgen. Om de 30 seconden even doorroeren. Niet laten koken! 
  • Of met koud water mengen in een kleine magnetronbestendige kom met garde. Opwarmen en af en toe doorroeren, niet laten koken! 

Nog lekkerder 
Snijd  prei, courgette, champignons, tauge en andere lekkere groenten in heel dunne blokjes. Wok ze in een pan met een beetje olijfolie. Doe er peper, zout, knoflookpoeder of andere kruiden bij. Meng deze met de warme soep.  

Tip 
Als je de avond van te voren wat extra groenten wokt, kun je deze in een tupperware doosje in de koelkast gebruiken voor in de soep. Dat scheelt een hoop tijd! 

Aspergesoep met kleine groene asperges

  • Asperges even in heet water koken (magnetron 3 minuten), tot ze beetgaar zijn  
  • Aspergesoep bereiden volgens verpakking 
  • Snijd de asperges in stukjes en gebruik ook het bewaarvocht voor de soep 
  • Tip: gebruik kant en klare potjes asperges uit de supermarkt 
  • Asperges door de soep roeren 

 Champignonsoep met schijfjes (kastanje)champignons of andere paddenstoelen 

  • De paddenstoelen enkele minuten in kokend water leggen 
  • Champignonsoep bereiden volgens verpakking 
  • Champignons erdoor roeren (tip: bij weinig tijd kunt u ook altijd een blikje of potje champignons gebruiken) 
  • Gooi het bewaarvocht niet weg, maar gebruik het in de soep 

 Shakes en desserts 

  • Neem voor alle desserts 140/150 ml koud water in een shaker 
  • Indien je meer water (250ml) gebruikt en langer schud, krijg je een heerlijk luchtige milkshake. 
    In dit geval is het ook handig om de staafmixer of keukenmachine het werk te laten doen. 
  • Giet de inhoud van het zakje erin 
  • Goed afsluiten en 20 seconden goed schudden/mixen
  • 3 minuten laten opstijven 

Mousse: om de dessertjes luchtiger te maken kun je er stijfgeklopt eiwit aan toevoegen 
Duo's van desserts: je kunt ook de dessertjes mengen, zo maak je telkens 2 halve zakjes klaar. 

Combinaties 
Chocolade en vanille 
Banaan en aardbei 
Chocolade en caramel 

 Warme maaltijd 

Mini pizza 

  • Maak een deegje van het broodje en voeg daar wat Italiaanse kruiden aan toe 
  • Strijk het deeg uit op een vel bakpapier 
  • Leg er wat plakjes tomaat op, vul aan met groente 
  • Bestrooi met Zwitserse kaas (uit het kartonnen bekertje)  
  • In ongeveer 20 minuten afbakken in een voorverwarmde oven van 180 graden. Eet hierbij een salade of maaltijd groentesoep.