Proteinedieet: Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. We beantwoorden hier de meest gestelde vragen. Als je nog andere vragen heb, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Je krijgt altijd binnen 12 uur antwoord: info@wlsproducts.nl


Wat zijn de resultaten van het Proteïnedieet?
Stel je eens voor dat je het proteïnedieet 30 dagen zou volgen. Dan kun je heel wat kilo`s en 1 of meer kledingmaten verliezen. Het eiwitdieet is zeer geschikt als je slechts enkele kilo’s kwijt wil, maar ook voor 20, 30 of meer kilo afvallen, leent het dieet zich prima.

Wat mag ik niet meer eten?
Voedingsmiddelen als brood, pasta, fruit, rijst, snoepgoed en bijvoorbeeld alcohol moet je van het menu schrappen. Deze producten bevatten veel koolhydraten. Water, koffie, thee, groenten en rauwkost zijn geen enkel probleem. Al snel eet je zelfs weer vlees, vis en eieren.

Wat eet je wel: Neem 5 of minimaal 4 maaltijdvervangers per dag. Zo verlies je geen spierweefsel, maar echt puur vet. Daarnaast mag je groenten eten die niet meer dan 5 gram koolhydraten per 100 gram bevatten. De groenten hoef je dan niet te 'tellen' en kun je dus vrij eten. Erg goed voor je stoelgang!

Je kunt alle soorten maaltijdvervangers gebruiken, maar de voorkeur in fase 1 ligt bij shakes/dranken, soepen, pannenkoeken en omeletten. In deze producten zit minder dan 5 gram koolhydraten per portie. Zo ben je zeker van het beste resultaat.

Een aantal producten bevatten wat meer koolhydraten. Neem hiervan slechts 1 product per dag. Dit is bijvoorbeeld Spaghetti, Chili, Stoofpotje (parmentier), Zoete wafels, koekjes die per 4 stuks verpakt zitten, Zippers, Vers brood, alle proteïnerepen (deze mogen wel: Sinny repen, Sticky toffee, Crunchy cookie, Chocolade-hazelnoot en de Cappuccino crunch repen).

Kan ik persoonlijke begeleiding krijgen tijdens mijn Proteïnedieet?
Ja! Stel je vragen per email aan info@wlsproducts.nl. Onze webshop voorziet in een groot aantal artikelen die je ondersteunen om zelfstandig succesvol het proteïnedieet te volgen.

Is het Proteïnedieet een crashdieet?
Nee, een crashdieet leidt tot verlies van spierweefsel en mede hierdoor gaat de stofwisseling langzamer werken. Een crashdieet bevat te weinig vitaminen en mineralen die niet worden aangevuld met voeding of supplementen. Bij een crashdieet volg je geen programma om het streefgewicht te behouden.  Je komt na een crashdieet daarom snel weer aan.

Mag ik na het diner meteen een dessert nemen?
Bij voorkeur niet. Voor een optimale verbranding en een constante aanvoer van eiwitten om de spieren te beschermen, moet tussen ieder eetmoment 2 tot 2,5 uur zitten. Als je bijvoorbeeld om 18.00 uur dineert, dan kun je rond 20.30 uur nog een proteïnedessert nemen.

Ik heb last van hoofdpijn en/of ik voel me duizelig en slap, wat kan ik hieraan doen?
Tijdens de eerste dagen van het programma kunnen hoofdpijn en een ‘slap’ gevoel voorkomen. Een kopje bouillon en voldoende water drinken is soms al genoeg om dit te verhelpen. Bovendien is het gebruik van 1 WLS drainer-stick per dag zinvol. Als dit echter niet voldoende werkt dan is het toegestaan paracetamol in te nemen. Deze klachten hebben te maken met de omschakeling van het lichaam naar vetverbranding. Na enkele dagen moet dit effect weg zijn. De meeste mensen ervaren hierna juist een extra energiek gevoel.

Ik heb last van een slechte adem, wat kan ik hieraan doen?
Dit kan voorkomen tijdens de ketose fase. Ketonen zijn stofjes die vrijkomen bij de verbranding van het lichaamsvet. Deze bijstoffen worden uit het lichaam verwijderd via de longen en de nieren, wat inhoudt dat ze vrijkomen met de ademhaling en de urine. Dit kan  zorgen voor een wat aparte geur van de adem. Om dit tegen te gaan is het toegestaan om 3 suikervrije kauwgums of smintjes per dag te gebruiken.

Wat zijn toegestane of verstandige groenten?
Bekijk de lijst 

Worteltjes: mag je die nu wel of niet in fase 1?
In worteltjes zitten vrij veel koolhydraten. Om het dieet optimaal voor je te laten werken in fase 1, is het de bedoeling om per dag niet meer dan 30-50 gram koolhydraten binnen te krijgen. Bij sommige mensen ligt die grens op 30, bij anderen op 50 gram per dag. Je kunt ook prima afvallen als je over die grens gaat, maar dat kan zomaar 2/3 van het gewichtsverlies schelen (1 kg ipv 3, of 0.5kg ipv 1,5 bijvoorbeeld).

In shakes/dranken, soepen, pannenkoeken en omeletten zitten minder dan 5 gram koolhydraten per portie. 1 medium wortel (zeg een bospeen) bevat ongeveer 6 gram koolhydraten. Wat betekent: als je 5 maaltijdvervangers neemt van 5 gram koolhydraten p/s, en daarnaast 1 wortel, dat je al over de koolhydratengrens heen gaat, en je het afvallen kunt vertragen. Er zijn veel groenten die maar 0-5 gram koolhydraten bevatten per 100 gram! Dus daar kun je dan beter voor kiezen in plaats van wortel.

Fase 1 groenten, zijn groenten die per 100gram niet meer dan 5 gr koolhydraten bevatten.

Knoflook en ui in fase 1: verboden of niet?
In ui en knoflook zitten relatief veel koolhydraten. Nou weegt een knoflookteentje niet zo zwaar, dus valt dat uiteindelijk mee. Maar beter is het om knoflookpoeder te gebruiken, niet meer dan een koffielepel. Hetzelfde geldt voor uipoeder.

Jullie verkopen producten tegen de THT-datum. Is dat niet gevaarlijk en waarom zou ik die kopen?
De houdbaarheidsdatum van een product is níet de uiterste consumptiedatum. De fabrikant garandeert de kwaliteit van dit product tot de vermelde datum. Na het verstrijken van deze datum kan de kwaliteit van het product achteruitgaan, maar het is nog steeds geschikt voor consumptie. Bovendien bieden we deze producten aan tegen stevige korting (meestal 50%!).

Wat zijn de verzendkosten?
De verzendkosten per TNT Post bedragen in België en Nederland € 3,95. Vanaf € 50 zijn de verzendkosten voor onze rekening. (en vanaf 70 euro kun je kiezen voor een gratis product!)
Als je op werkdagen voor 20 uur bestelt, dan wordt het pakket de volgende dag bij je thuis bezorgd.

Mag ik zomaar het Proteïne dieet volgen?
je kunt het Proteïnedieet volgen als je een normale gezondheid hebt. Twijfel je over je gezondheid, overleg dan eerst met de huisarts.
Een proteïnedieet is niet geschikt voor:

  • vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven
  • kinderen en jongeren onder de 18 jaar
  • personen met nieraandoeningen
  • personen met leveraandoeningen

Als je diabetes type 1 of 2 hebt, moet je altijd eerst overleggen met de huisarts of verpleegkundige over het volgen van een proteïnedieet.
Bij twijfel altijd contact opnemen met de huisarts en meldt dat je graag een proteïnedieet wilt gaan volgen.

Hoeveel kan ik afvallen met het Proteïnedieet?
Ieder lichaam is anders, daarom valt helaas niet iedereen evenveel af. Mannen vallen bijvoorbeeld vaak sneller af dan vrouwen.
Met het Proteïne dieet verlies je gemiddeld in 1 week tussen de 1,5 en 4 kilo!
Met heen 2-wekenpakket verlies je tussen de 3 en 8 kilo, dat is 1 hele kledingmaat minder!

En het jojo-effect? Daar heb je geen last van met het Proteïnedieet!

Ik heb klontjes in mijn shake! Wat nu?
Gebruik een shaker. Doe altijd eerst het water en dan pas het poeder in de shaker. Shake de ingrediënten voor tenminste 1 minuut.
Je kunt ook een blender, keukenmachine of handmixer gebruiken.


Mag ik de proteineshake en de pudding ook al een avond van te voren maken, of gaan er dan voedingsstoffen verloren?

Ik gebruik de proteine pancake en omelet voor lunch deze bak ik dan ook de avond van te voren is dit oke?

Eiwitshakes en drankjes maakt je het liefst zo VERS mogelijk. Maar omdat we over het algemeen uitgaan van (ijs)koud water zijn de proteinedrankjes of shakes minder gevoelig voor bacterien-groei.
Dit is namelijk waar de fabrikanten (voorzorgshalve) voor waarschuwen. De smaak en structuur kunnen ook iets veranderen.

De pancake en omeletten bakken veel mensen van tevoren, dit is nl een handig lunchgerecht om in een trommeltje mee te nemen. 

Dus ja: het mag. Maar vers maken heeft altijd de voorkeur.

  Vóór 20:00 uur besteld, vandaag verzonden

  Ervaringsdeskundig team

  Altijd een eerlijk en betrouwbaar advies