Proteinedieet Tips

Tips voor het volgen van het Proteïnedieet

Tips om het extra lekker te maken

Naast de producten uit bijvoorbeeld het Startpakket, kun je gerust eenmaal daags een sneetje WLS Toast als extra tussendoortje nemen. Met bijvoorbeeld een beetje smeerkaas en flink wat alfalfa. Deze traktatie zal het afvalproces niet vertragen en helpt je op moeilijke momenten.

Shakes/desserts

De shakes mogen ook gemengd worden met sojamelk zonder suiker en vet. Of maak eens een luchtige mousse door een stijfgeklopt eiwit toe te voegen aan het bereide dessert. Ook kun je de smaken mixen door steeds een half zakje te bereiden, combinaties als chocolade-vanille, banaan-aardbei of caramel-chocolade maken jouw dieet extra feestelijk!

Soepen

De soepen worden nog lekkerder en krijgen een bite, door er extra groenten aan toe te voegen.
Voorbeeldrecept: Prei, courgette, champignons, taugé, heel fijn gesneden even roerbakken met wat peper, zout, knoflookpoeder en andere kruiden die je lekker vindt. Meng ze met de bereide groentesoep en je hebt een goed vullende maaltijdsoep. Wat dacht je van wat fijne groene asperges door de aspergesoep of wat gekookte schijfjes (kastanje)champignon door de champignonsoep?

Omeletten

Je kunt voor de omelet de toegestane groenten zoals sperzieboontjes, tomaten, courgettes, champignons, paprika en kruiden zoals bieslook, basilicum en oregano gebruiken. Bak de omelet dan niet langs 2 zijden. Ook kun je Zwitserse strooikaas over de omelet strooien. De omelet kan ook koud gegeten worden: snijd hem in stukjes en eet met een rauwkostsalade.
Voorbeeldrecept: Omelet aanmaken met water. Even laten rusten. Ondertussen (kastanje)champignons schoonmaken en bakken in een anti-aanbak koekenpan. Enkele tomaten schoonmaken en in stukjes snijden (of een paar cherrytomaatjes halveren) en bij de champignons voegen. Hot kerriepoeder en zeezout toevoegen. Na enkele minuten het omeletmengsel toevoegen en bakken.
Gebruik de omelet of de pancakes uit het weekplan in een maaltijdsalade of gebruik hem als wrap met wat groente! Combineer eens een omelet met een salade van vleestomaten, zeezout en verse blaadjes basilicum.

Warme maaltijden

De Pasta Bolognese en Chili zijn ook erg lekker en enorm voedzaam om op te bakken met een zakje kant-en-klare Italiaanse groentemix of macaroni-groenten. Of voeg een royale scheut puur tomatensap toe samen met je favoriete fijngesneden Italiaanse kruiden en maak een stevige soep.
De Aardappelpuree is ook zeer geschikt om groenten door te mengen als stamppotje of ovenschotel. Wat dacht je van verse spinazie erdoor en een gekookt ei erbij?

Proteïnerepen

Snijd de repen in kleine blokjes voor meerdere verwenmomentjes per dag. Zo kun je er langer van genieten.

 

Meer tips:

  • Drink voldoende

Probeer ca. 2 liter water per dag te drinken. Koffie en thee zonder melk of suiker mag. Ook af en toe suikervrije aanmaaklimonade (Slimpie) of frisdranken zijn toegestaan.

  • Beweeg

Met ca. 30 minuten beweging per dag behaal je een beter resultaat. Je kunt natuurlijk naar de sportschool gaan, maar ook een lekkere wandeling of fietsen is een goede vorm van bewegen tijdens uw dieet.
 

  • Suikervrij snoep/kauwgom

Het gebruik van suikervrije kauwgom of snoep is beperkt toegestaan. Snijd liever de proteïnerepen in kleine plakjes, dan kun je naar believen een stukje pakken als tussendoortje.
 

Tips in geval van...

Constipatie: Blijf  vooral veel drinken, neem meer toegestane groente uit fase 1 om zo meer voedingsvezels toe te voegen. Neem anders een mild laxeermiddel. Bij aanhoudende constipatie, raadpleeg de huisarts.

Diarree: Door verandering in het voedingspatroon of een teveel aan rauwe groenten, kunnen sommige ingewanden heftig reageren. 

Honger: Het gevoel van honger neemt na 48 uur af. (zodra men in ketose is). Blijft het gevoel aanhouden, neem dan vooral 5 maaltijdvervangers per dag. De proteïne zorgt voor een verzadigd gevoel. Drink voldoende water en neem vooral knabbel-groente.

Hoofdpijn: Hoofdpijn komt zelden voor maar kan zelfs gepaard gaan met misselijkheid, gedurende de eerste dagen. Drink veel en spoel het lichaam, zodat het de afvalstoffen kan kwijtraken. Gebruik een extra snufje zout in de maaltijden.

Slechte adem: Dit kan het gevolg zijn van de fysiologische productie van aceton (ketose) en is een bewijs dat je het dieet goed volgt. Het probleem is op te lossen door het gebruik van een mondspray of suikervrije kauwgom.

Spierkrampen, vermoeidheid, duizeligheid: Zijn meestal het gevolg van het gebrek aan mineralen; zouten, kalium en magnesium. 


Multivitamine: 
Wij raden aan om dagelijks een multivitamine preparaat te nemen.  

Voor wie is het Proteïnedieet geschikt?  
Je kunt het Proteïnedieet volgen als je een normale gezondheid hebt. Twijfelt je over je gezondheid, overleg dan eerst met de huisarts.
Een proteïnedieet is niet geschikt voor:

  • vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven;
  • kinderen en jongeren onder de 18 jaar; 
  • personen met nieraandoeningen;
  • personen met leveraandoeningen.
  • Indien je diabetes type 1 of 2 hebt, moet je altijd eerst overleggen met je arts of verpleegkundige over het volgen van een proteïnedieet.


Bij twijfel neem dan contact op met de huisarts en meldt dat je een proteïnedieet wilt gaan volgen.

 

 

  Vóór 20:00 uur besteld, vandaag verzonden

  Ervaringsdeskundig team

  Altijd een eerlijk en betrouwbaar advies