Bereiding van onze proteineproducten

De basisbereiding voor onze proteïneproducten 

  • Kijk altijd eerst hoeveel water voor de bereiding nodig is 
  • Gebruik altijd koud water, tenzij anders vermeld 
  • Vul de mengkom of shaker met de juiste hoeveelheid water 
  • Voor desserts en koude dranken zeer koud water (koelkasttemperatuur) gebruiken 
  • Giet de inhoud van het zakje in de mengkom of shaker 
  • Sluit de shaker goed af. Krachtig schudden of kort mixen met de mixer 
  • Voor warme bereidingen is het ook erg prettig om een garde en kleine kom te gebruiken die geschikt is voor de magnetron 
  • Voor pannenkoeken en omeletten altijd een pan met antiaanbaklaag gebruiken 

 Niet doen in de bereiding van proteïneproducten 

  • Gebruik geen warm of lauw water, tenzij anders vermeld 
  • Plaats de shaker nooit met deksel in de magnetron 
  • Nooit eerst poeder en dan water. Dit geeft altijd klontjes en is zeker niet lekker 
  • Voor behoud van smaak en kwaliteit de producten direct na klaarmaken consumeren

Koude Dranken 

  • Neem 220-250 ml koud water in een shaker of mengkom 
  • Giet de inhoud van het zakje erin 
  • Goed afsluiten en 10 seconden goed schudden of mixen 
  • Giet de inhoud  in een mooi glas en drink het koud op  

Nog lekkerder 
Gebruik 150 ml in plaats van 250ml, voeg hierbij ijsschilfers toe 
Sorbet: plaats de drank enkele uren in de diepvries

Warme dranken (Chocolades, cappuccino, etc.) 

  • Neem 200-230 ml koud water in een shaker of mengkom 
  • Giet de inhoud van het zakje erin 
  • Goed afsluiten en 10 seconden goed schudden of kloppen met een kleine garde 
  • Opwarmen in de magnetron voor 1 min 40, op 800 Watt om de inhoud goed warm te krijgen. Om de 30 seconden even doorroeren 
  • Om het nóg lekkerder te maken kun je de drank bestrooien met een beetje kaneel- of cacaopoeder. 

Tip voor de Cappuccino drank 
Maak de bereiding met ijskoud water en voeg er achteraf enkele ijsblokjes aan toe. Zo krijg je een lekkere ice koffie! 
Gebruik een deel koffie in plaats van water om de cappuccino te bereiden, dit geeft een nog sterkere koffie smaak 

Soepen 

  • Neem 200-275 ml koud water in een shaker 
  • Giet de inhoud van het zakje erin 
  • Goed afsluiten en 10 seconden goed schudden 
  • Opwarmen in de magnetron voor 1 min 40 op 800 Watt om de inhoud goed warm te krijgen. Om de 30 seconden even doorroeren. Niet laten koken! 
  • Of met koud water mengen in een kleine magnetronbestendige kom met garde. Opwarmen en af en toe doorroeren, niet laten koken! 

Nog lekkerder 
Snijd  prei, courgette, champignons, tauge en andere lekkere groenten in heel dunne blokjes. Wok ze in een pan met een beetje olijfolie. Doe er peper, zout, knoflookpoeder of andere kruiden bij. Meng deze met de warme soep.  

Tip 
Als je de avond van te voren wat extra groenten wokt, kun je deze in een tupperware doosje in de koelkast gebruiken voor in de soep. Dat scheelt een hoop tijd! 

Aspergesoep met kleine groene asperges

  • Asperges even in heet water koken (magnetron 3 minuten), tot ze beetgaar zijn  
  • Aspergesoep bereiden volgens verpakking 
  • Snijd de asperges in stukjes en gebruik ook het bewaarvocht voor de soep 
  • Tip: gebruik kant en klare potjes asperges uit de supermarkt 
  • Asperges door de soep roeren 

 Champignonsoep met schijfjes (kastanje)champignons of andere paddenstoelen 

  • De paddenstoelen enkele minuten in kokend water leggen 
  • Champignonsoep bereiden volgens verpakking 
  • Champignons erdoor roeren (tip: bij weinig tijd kunt u ook altijd een blikje of potje champignons gebruiken) 
  • Gooi het bewaarvocht niet weg, maar gebruik het in de soep 

 Omelet 

  • Neem 120 ml koud water in een shaker of mengkom 
  • Giet de inhoud van het zakje erin 
  • Goed afsluiten en 10 seconden goed schudden of mixen 
  • Neem een pan met antiaanbaklaag, strijk deze in met een kleine hoeveelheid olijfolie en verwarm deze 
  • Giet het beslag in de pan en laten bakken langs 1 zijde op een warm vuur  (de omelet kan gebakken worden langs 2 kanten, maar dit is niet noodzakelijk) 
Nog lekkerder 
Je kunt voor de omelet de toegestane groenten zoals tomaten, courgettes, champignons, paprika en kruiden zoals bieslook, basilicum en oregano gebruiken. Bak de omelet dan niet langs 2 zijden. Ook kun je Zwitserse strooikaas over de omelet strooien. De omelet kan ook koud gegeten worden: snijd de omelet dan in stukjes en eet met een rauwkostsalade. 
 
Omelet met sperzieboontjes 
  • Sperzieboontjes koken en champignonreepjes bakken in olijfolie 
  • Toevoegen van kruiden als kerriepoeder, uienpoeder, zeezout en peper 
  • Omelet bereiden volgens aanwijzing en groenten toevoegen 
Roerei met Provencaalse kruiden 
  • Neem een pan met antiaanbaklaag, strijk deze in met een kleine hoeveelheid olijfolie en verwarm deze 
  • Giet het beslag in de pan en bak langs 1 zijde op een warm vuur
  • Als het ei stevig begint te worden roert je, met behulp van een houten spatel, om een Provencaals roerei te krijgen
  • Je kunt voor het roerei de toegestane groenten zoals tomaten, courgettes, champignons, paprika en kruiden zoals bieslook, basilicum, en oregano gebruiken. Je kunt het roerei ook als een gewone omelet klaarmaken. Bak de omelet dan eventueel langs 2 zijden.   

Pannenkoeken 

  • Neem de juiste hoeveelheid koud water in een shaker 
  • Giet de inhoud van het zakje erin 
  • Goed afsluiten en 10 seconden goed schudden 
  • Neem een pan met antiaanbaklaag, strijk deze in met een kleine hoeveelheid olijfolie en verwarm deze 
  • Giet de helft van het beslag in de pan en laat de eerste pannenkoek bakken langs 2 zijden op een warm vuur 
  • Neem een zakje WLS chocoladepasta of abrikozengelei: Meng het zakje poeder met 15-20 ml water en smeer dit op de pannenkoek 

 Shakes en desserts 

  • Neem voor alle desserts 140/150 ml koud water in een shaker 
  • Giet de inhoud van het zakje erin 
  • Goed afsluiten en 10 seconden goed schudden 
  • 3 minuten laten opstijven 

Mousse: om de dessertjes luchtiger te maken kun je er stijfgeklopt eiwit aan toevoegen 
Duo's van desserts: je kunt ook de dessertjes mengen, zo maak je telkens 2 halve zakjes klaar. 

Combinaties 
Chocolade en vanille 
Banaan en aardbei 
Chocolade en caramel 

Shakes
Indien je meer water (250ml) gebruikt en langer schud, krijgt u een heerlijk luchtige milkshake. 
In dit geval is het ook handig om de staafmixer of keukenmachine het werk te laten doen. 


Meeneemflesjes kant-en-klaar (shaker met inhoud)  

  • Schud altijd eerst het poeder los in het flesje 
  • Voeg ijskoud water toe, goed afsluiten en krachtig schudden tot al het poeder van de bodem verdwenen is
  • Koud serveren. Of warm: plaats het flesje 2 min in de magnetron, zonder dekseltje 

Havermout 

 Classic Oat Meal 

  • Doe de inhoud van een zakje in een kom, voeg 180 tot 210 ml kokend water toe 
  • Laat het 2 tot 3 minuten sudderen  
  • Laat het 2 tot 3 minuten staan om in te werken. Voeg eventueel een zoetmiddel toe 
  • Of: doe de inhoud van een zakje in een magnetronbestendige kom
  • Voeg 180 tot 210 ml koud water toe
  • 1 minuut opwarmen 

 Warme maaltijden 

Chili, Spaghetti Bolognese, beef vegetables potatoes 

  • Inhoud van een zakje in een kleine steelpan, of in een magnetronbestendige kom doen 
  • Voeg 170 ml kokend water toe, of laat 2 a 3 minuten sudderen in de magnetron 
  •  Af en toe even doorroeren 
  • Laat het 2 a 3 minuten staan 

Nog lekkerder 
Je kunt ook van de spaghetti of chili een stevige soep maken door er een royale scheut tomatensap aan toe te voegen en je favoriete fijngesneden groenten. Op smaak brengen met Italiaanse kruiden en (Zwitserse) strooikaas uit het kartonnen bekertje.  

Broodjes of pizza 

  • Verwarm de oven voor op ca. 200 graden 
  • Inhoud van een zakje mengen met 50 ml. koud water 
  • Meng en kneed de mix goed tot het opgelost is  
  • Plaats de mix in een schaaltje of vormpje in de oven en bak het op ca. 200 graden gedurende 20 -25 minuten 
  • Haal uit de vorm en laat het 2 - 3 minuten staan. Consumeer het binnen afzienbare termijn,  

Voor broodjes: bak alle  broodjes van het pakket in één keer en vries ze per stuk in. 

Om het nog een klein beetje lekkerder te maken: Kaneelbroodjes voor ontbijt: voeg aan het deeg wat kaneelpoeder naar smaak toe en zoet het deeg met Nevella (smaakt als suiker) of Canderel. 

Mini pizza 

  • Maak een deegje van het broodje en voeg daar wat Italiaanse kruiden aan toe 
  • Strijk het deeg uit op een vel bakpapier 
  • Leg er wat plakjes tomaat op, vul aan met groente 
  • Bestrooi met Zwitserse kaas (uit het kartonnen bekertje)  
  • In ongeveer 20 minuten afbakken in een voorverwarmde oven van 180 graden. Eet hierbij een salade of maaltijd groentesoep.  

  Vóór 20:00 uur besteld, vandaag verzonden

  Ervaringsdeskundig team

  Altijd een eerlijk en betrouwbaar advies